Jack Stillwater

Har du sett den nye storfilmen 'Kings Bay', så har du faktisk fått med deg Jack Stillwater allerede! Jack Stillwater er eit roots-rockband, som i 2016 gav ut konseptalbumet 'The Farmer Trilogy' - som omhandlar nordmenn si utvandring til USA på 1800-talet. Beståande av 3 digitale ep-utgivelsar - 'The Farmer', 'The Travel' og 'The New Life' beskriv plata 'The Farmer Trilogy' dei lidelsane, sårheten, kampen og eventyrlysta omkring nordmenn si avgjerd om å søke lukka 'Over There'. I tillegg har Jack Stillwater gitt ut albuma 'Muddy River' i 2012 og 'Jack Stillwater' i 2009.

Jack Stillwater består av Terje Espenes på vokal og gitar, Arne Harald Foss på trommer og kor, Morten Huseby på gitar og kor samt Odd Inge Rand (frå Stryn!) på bass. 

Nettstaden Dusk of Daylight gjekk igjennom alle album utgitt i 2016, for å finne det beste internasjonale og det beste nasjonale album utgitt, og på førsteplass kom ingen ringare enn Jack Stillwater. Om Jack Stillwater skriv DoD følgande: 

Alle delene er altså spilt inn i Athletic Sound i Halden, og produksjonen har hele veien vært suveren. Vi snakker så definitivt om et legendarisk studio som bare har blitt mer legendarisk med The Farmer Trilogy. Jeg vet at dette albumet kommer til å følge med resten av livet, og det er godt å tenke på. Terje Espenes og Jack Stillwater har gjort en så formidabel jobb at skiva vil stå som noe av det fineste som er gjort innen americanasjangeren her i landet til evig tid. 

Verdt og merke seg er at også to andre band som spelar på Norsk Countrytreff 2017 kom inn blant dei 20 beste på lista hos DoD.

I tillegg til Dusk of Daylight, kåra Dagbladet sin Fredrik Wandrup 'The Farmers Trilogy' til den 3.beste plateutgivelsen i 2016.

Freddy Brakestad