Sivert Bjørdal

Sivert Bjørdal blei født i 1959 og oppvaksen på gard i Bjørdalen, Ørsta på Sunnmøre. Oppveksten var mykje prega av sang og musikk.

Sivert fekk tidleg interesse for musikk. Det heile byrja då han lånte onkelen sin gitar, han var 12 år og lærte sine første. Han brukte mykje tid på guterommet med song og gitar. Det starta først med visesong, men gikk vidare over på country då han var vel 20 år. Bjørdal byrja ikkje aktivt før ham var 25 år. Som vokalist i ”DIRTY CREEK BAND”, bandet blei starta i 1989 og fekk raskt innpass i countrymiljøet. Sivert starta som soloartist i 1996. Han reiste på sin første internasjonale countryfestival saman med bandet ”Visagino country” i Litauen i 1997. Der spelte dei for 25000!

Sivert er gift og har tre barn.  Dei er som no vaksne og har og fått musikken i blodet. Arthur-Johan spelar blant anna i ”Vassendgutane” som er blitt veldig populære i Norsk country.

På repotoaret fins det mye av Hank Williams. Bjørdal likar tekstane hans men framfører dette på sin egen måte. Han syng også like mykje moderne country, samt eigenproduserte låtar.

Bjørdal gav ut sin første cd i 2004. Dette var ein singel med 4 låtar. Han har sidan kome ut med plata “Lonesome Sound of Sivert Bjørdal – Pure Country”.

Under NCT 2016 vil Sivert opptre med eigen konsert i Reed sentrum laurdag.

Gasta Design